Tart Tatin

Aan het einde van de 19e eeuw, hadden Caroline en Stéphanie Tatin, twee zussen, een hotel in Lamotte-Beuvron, tegenover het station.

Eén van de twee, opgehouden door een praatgrage klant, maakte zich op een dag druk in de keuken toen ze er achter kwam dat er geen dessert was. In paniek begon ze een taartvorm in te smeren met boter en suiker, legde er geschilde stukken appel in en stopte het zo in de oven.

Later bedacht ze zich dat ze het deeg vergeten was! Zo snel mogelijk legde ze alsnog het deeg op de appels die al aan het bakken waren. Toen het aparte dessert gaar was, stortte ze het omgekeerd op een bord… en een nieuw dessert kwam ter wereld !

Recept Afdrukken
Tart Tatin
Prep Tijd 60 min
Kook Tijd 45 min
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 60 min
Kook Tijd 45 min
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC.
  2. Verhit een pan en karamelliseer de suiker beetje bij beetje. (let op, vloeibare karamel is ver boven de 100 graden)
  3. Giet de karamel in de taartpan.
  4. Schil de appels en snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen.
  5. Leg de appels op één kant in de karamel.
  6. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit ter grootte van de taartvorm.
  7. Prik het deeg gelijkmatig in met een vork.
  8. Drapeer het deeg over de appels en bak af gedurende 45 minuten.
  9. Keer de taart direct om als deze uit de oven komt.
  10. Laat de taart iets afkoelen voor je hem eet.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *