Koemelk- en ei-vrije appeltaart

Ik heb werkelijk geen idee of het veel voorkomt of iemand allergisch is voor koemelk èn eieren. maar deze taart houd er rekening mee. Natuurlijk zijn er wel mensen die zich houden aan een veganistisch dieet. Zij eten naast vlees ook geen dierlijke producten.

Recept Afdrukken
Koemelk- en ei-vrije appeltaart
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
Appelmix
  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in smalle partjes.
  2. Voeg 50 gram suiker, 75 gram rozijnen en de 2 tl kaneel toe aan de appelschijfjes.
  3. Besprenkel de mix met citroen sap en laat het geheel intrekken tot je klaar bent met het deeg
Deeg
  1. Snijd de 200 boter in kleine blokjes en gooi ze in een kom.
  2. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de overgebleven suiker en de 2 el sojamelk of water toe.
  3. Kneed de mix met de hand tot één geheel zodat er een deegbal ontstaat.
  4. Verdeel het deeg in twee delen. 2/3 Voor de bodem en wand van de taart en 1/3 voor de bovenkant.
  5. Rol het grootste deel uit tot een formaat dat 5 cm groter is dan de bodem van de springvorm.
  6. Vet de springvorm in en bepoeder deze met wat meel.
  7. Leg het vel deeg in de springvorm en duw de uiteindes tegen de rand van van de springvorm.
  8. Vul de vorm nu met de appelvulling.
  9. Maak met het overgebleven deeg reepjes die je als een raster op de taart legt en vast maakt in de wand van de appeltaart.
Bakken
  1. Bak de appeltaart 60 minuten in een oven van 180 graden.
  2. Laat de appeltaart iets afkoelen en besmeer de appeltaart met abrikozenjam.
Deel dit Recept
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *