Appeltaart “Koud kunstje”

Zoals met de meeste taarten heb je ook voor de meeste appeltaarten een oven nodig. Hiervoor zijn een paar recepten bedacht die dit op kunnen lossen. Het word dus echt een koud kunstje om een lekkere taart te bereiden voor jezelf en je gasten. Ter vervanging van de gebakken bodem, maken we er een die alleen maar hoeft te stijven op een koele plek.

Recept Afdrukken
Appeltaart "Koud kunstje"
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 1 min
Passieve Tijd 120 min
Porties
punten
Ingrediënten
Taartbodem
Vulling
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 1 min
Passieve Tijd 120 min
Porties
punten
Ingrediënten
Taartbodem
Vulling
Instructies
Taartbodem
  1. Smelt de boter, verkruimel de biscuits en roer deze door de boter.
  2. Spreid deze massa op de bodem en iets tegen de wand van de vorm of schaal.
  3. Gebruik een vorm of schaal met een doorsnee van 20 cm.
  4. Zet de schaal 10 minuten koud weg.
Vulling
  1. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn.
  2. Breng 3 eetlepels water aan de kook, los de goed uitgeknepen gelatineblaadjes hierin op. Laat het water niet meer koken,
  3. Doe al roerend 4 eetlepels appelmoes bij de gelatine-oplossing, roer deze dan met de rest van de appelmoes.
  4. Schil de appels, en snijd ze in blokjes.
  5. Roer de appelblokjes met de rozijnen en de kaneel door de appelmoes.
  6. Schep de appelmoes op de biscuitlaag, laat dit ergens koelen, een paar uur lang.
  7. Zo wordt het stijf en is de taart klaar.
  8. Lekker met wat slagroom om te serveren!
Deel dit Recept
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *